True


Bedacht in België


Het idee om een toiletbril te ontwikkelen die ervoor zorgt dat je geen last meer hebt van onaangename geurtjes, vindt zijn oorsprong in België en meer bepaald in Genk. In het ander bedrijf van 1 van de oprichters van DENCK, verbindt namelijk een hal met 2 toiletten het atelier met de burelen. Het feit dat de toiletten geen afzuiging hebben en niet ver gepositioneerd zijn van de burelen, heeft vaak een onaangename (geur)ervaring tot gevolg. 


Na het uitproberen van bestaande middelen om dit geurprobleem te verhelpen, een poging die in mineur eindigde omdat je in de meeste gevallen het volledig toilet moet vernieuwen of verbouwen, besloten we om zelf een product te ontwikkelen die dit probleem op een eenvoudige manier zou oplossen.Ontwikkeld in België


Na een intensieve zoektocht naar hoe je geur kan afzuigen en filteren, werd een eerste prototype van de PURE-D gebouwd. Dit prototype was gemaakt uit MDF-hout en een eenvoudige opstelling met een ventilator, filter en een aantal testsensoren. Na een succesvolle testperiode van enkele maanden, waren we ervan overtuigd dat ons idee werkt.


De prototypes volgden elkaar snel op. Al gauw besloten we om te verhuizen naar een groter pand, want we hadden ruimte nodig voor al de testapparatuur en de 3D-printers voor het vormgeven van volgende prototypes.


We namen een designbureau onder de arm en gedurende 1,5 jaar werd de PURE-D verder vormgegeven en geoptimaliseerd. Elk nieuw prototype onderging een groot aantal kritische tests, zowel theoretisch als in de praktijk.

Geproduceerd in België


Omdat we fier zijn op Belgische producten en de economie in eigen land willen steunen, besloten we om de productie van de PURE-D in België uit te rollen met enkele Key Partners. 

Zo werken we o.a. samen met een bedrijf uit Pelt dat gespecialiseerd is in het vervaardigen van Thermoharders (waaronder Duroplast, het materiaal waaruit de PURE-D gemaakt zal worden) en een ontwikkelaar en producent van PCB's uit Tongeren/Riemst voor de aansturing van alle componenten (ventilator, aanwezigheidssensor, geursensor, ...).Geassembleerd en getest in België


Wanneer alle afzonderlijke onderdelen bij onze Key Partners geproduceerd zijn, komen ze samen bij DENCK. In ons bedrijf in Genk hebben wij een volledige assemblagelijn opgezet om de PURE-D te assembleren, uitvoerig te testen en te versturen naar de klanten. 

Naast het vele testen van de elektronica, de afsluitingen, het scharniersysteem, ... ondergaat de PURE-D ook een grondige kwaliteitstest. Zo bouwden wij o.a. een machine om te testen of onze toiletbril voldoet aan de DIN-19516 norm.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.