True

Prototyping

Alles begint met een idee. Maar ideeën zijn niet veel waard zonder een vertaling ervan naar de echte wereld. Bij DENCK, hechten we heel veel belang aan de uitwerking van onze ideeën en zijn we extra alert voor de uitvoering in de details en de afwerking.


Het eerste prototype dat we ooit ontwikkelden was een MDF-versie voorzien van de nodige ventilatietechnologie, waarbij de techniek voornamelijk in de zitting van de toiletbril verwerkt was. Door het grootste deel van de techniek niet in de zitting maar in het deksel van de toiletbril te voorzien, kwamen we tot een oplossing waarbij techniek en afzuiging optimaal op elkaar aansluiten.

Al snel was er nood aan een meer levensechte uitvoering van onze plannen. Dankzij vier 3D-printers die we op maat hebben aangepast aan onze behoeften maken we in huis wekelijks prototypes en onderdelen. Zo verbruiken we plusminus 1000 meter polyactide draad (biologisch afbreekbaar) voor de ontwikkeling van één volledig prototype. Deze prototypes stellen ons in staat om de PURE-D toiletbril in wording in al zijn aspecten te kunnen bekijken en te beoordelen. Iedere aanpassing wordt opnieuw uitgetekend, geprint en uitvoerig getest.


De 3D-printers waar we mee werken bij DENCK zijn van BCN3D en CREALITY. Beide merken van 3D-printers worden in diverse industrieën ingeschakeld. Onze printers zijn voorzien van TH3DD EZABLTM PRO-sensoren die instaan voor een exacte fundering van de printmodellen. Na uitvoerig testen komen we tot prototypes die de basis vormen voor de finale productievorm.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.